Over ons

Over YSocialBusiness

YSocialBusiness is een initiatief van YMCA Nederland. YMCA is een internationale organisatie. Zij is actief in meer dan 130 landen en werkt met, voor en door jongeren. Zij daagt mensen uit om hun talenten in te ontdekken en in te zetten. In Nederland doet zij dit met name door middel van zomerkampen en jeugdwerk. In 2014 is YSocialBusiness opgericht met als doel jonge sociale ondernemers uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten ten gunste van de maatschappij. Dit doen zij door het organiseren van Social Business Booster.
Hieronder lees je meer over de leden van het bestuur van YSocialBusiness.

 

FemkeFemke Hammer
“Ik ga ervoor zorgen dat het traject nóg beter wordt dan vorig jaar!”
Vorig jaar nog deelnemer van het traject, dit jaar in het bestuur. Door de ervaring die ik opdeed als deelnemer met mijn idee KunstArt (zie projecten 2015!) verwacht ik een goede aanvulling te zijn op de andere bestuursleden. Ik wil jonge mensen met goede ideeën een springplank bieden om die sociale onderneming te starten en ga ervoor zorgen dat het traject nóg beter wordt dan vorig jaar.

ZoeZoé ten Brink
“Jonge mensen op weg helpen in het ontdekken van hun talenten, dat geeft me energie!”
Jonge mensen op weg helpen in het ontdekken van hun talenten en ze deze laten inzetten voor hun eigen onderneming, dat is wat mij energie geeft! Dit in combinatie met het onder de aandacht brengen van ondernemen op een sociale manier maakt dat ik mij graag inzet voor YSocialBusiness.

Floris Muller
Floris“Ik breng graag mensen in beweging door ze te prikkelen en samen te laten werken.”
Hoe mooi zou het zijn als we allemaal eens wat vaker van gebaande paden treden, een bijdrage leveren aan een betere maatschappij en daar nog geld mee verdienen ook? Ik teken er voor! En dat is precies de reden waarom ik zo enthousiast word van YSocialBusiness.
Ik wil graag de juiste context creëren waarbinnen de deelnemers ervarend leren en hun idee omzetten in duurzame maatschappelijke waarde. Mijn ervaringen op het gebied van bedrijfskunde, ondernemerschap en het ontwikkelen van mensen en teams komen hierbij handig van pas.

Annemiek (1)Annemiek Vlaming
“Iedereen die het wil kan (sociaal) ondernemer worden, ik geef mensen graag dat extra zetje!”
Ik ben sociaal ondernemer in hart en nieren! Ik ben bezig met eigen baas en oa bezig met het opzetten van mijn twee eigen stichtingen: Werken Aan De Toekomst en Losse Vliegers. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om me in te zetten voor YSocialBusiness. Dit omdat ik weet hoe fijn het is om een stok achter de deur te krijgen als startende ondernemer. Ook denk ik dat ik door een netwerk en leerervaringen te bieden een startende onderneming een vliegende start kan krijgen.

erik kopieErik van Stokkum
“Ik wil jongeren een platform geven om hun kennis en ervaringen uit te wisselen.”
In mijn vrije tijd houd ik van sporten en festivals, maar momenteel ben ik druk met het afronden van mijn studie Vrijetijdsmanagement. Ik maak daarnaast onderdeel uit van het Young Executive Board van de YMCA. Een van mijn taken is het ondersteunen van het YSocialBusiness-bestuur met de organisatie van dit traject. Hiermee wil ik jongeren een platform geven om hun kennis en ervaringen uit te wisselen om elkaar zo te helpen om een sociale onderneming op te zetten.

%d bloggers liken dit: