Traject 2015

In 2015 vond Social Business Booster #1 plaats. Veertien deelnemers met tien ideeën werkten een half jaar aan hun start-ups. Er werd een kinderboek gepubliceerd, een vrachtwagen gekocht en verbouwd, een chocolade-atelier gestart en er kwamen onverwachte samenwerkingen tot stand. Hier kan je de foto’s bekijken van dit traject.
Hieronder lees je meer over de verschillende start-ups.

 

Logo aGreen StoryA Green Story
Op aGreenstory.nl vind je een ruim aanbod aan duurzame kantoor- en schrijfartikelen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de gebruikte materialen, maar ook naar de levensloop van de producten van productie tot afvalverwerking.

 

Choka Chokalogo1
Een chocolade atelier waar de
bonbons net zo uniek zijn
als het personeel.

 

DeDeelkelderDeDeelkelder
DeDeelKelder staat midden in jou buurt!
Het zorgt er voor dat jij kan doen wat je wilt in je vrije tijd.

 

Schermafbeelding 2015-02-21 om 17.11.49Het kinderkoppie
Het KinderKoppie wil kinderen sneller en via een laagdrempelige hulpvorm begeleiding bieden wanneer ze problematiek ervaren of worden geremd in hun ontwikkeling.

IpkiaIpkia

Onbegrip voor mensen met een (onzichtbare) aandoending moet de wereld uit, zodat iedereen kan genieten van het leven.

 

KunstArt
KunstArt is een idee gebaseerd op het kunstuitleenconcept: een jonge kunstenaar leent zijn werk uit aan iemand die graag iets unieks aan de muur wil. De lener geniet van een mooi kunstwerk, maar doet ook een goed woordje voor de kunstenaar waardoor die zijn netwerk uitbreidt.

Adventure Yourself
Adventure yourself is programma voor jongeren waarin ze even een pas op de plaats maken in hun leven. Wat heeft ze gebracht tot waar ze nu zijn, wat willen ze eigenlijk en hoe willen ze hun leven verder inrichten? Om ruimte te creëren voor deze inzichten neem ik ze 2 dagen mee naar buiten, het bos in, back to basic, om daar ruimte te bieden aan de jongeren en ze te begeleiden in dit proces. 


The Green SwitchThe Green switch
The Green Switch zet zich in voor gezonde restaurants/ kantines bij bedrijven, horeca, overheid en onderwijsinstellingen. Wij bieden begeleiding bij het maken van de ‘switch’.

the social health movement The Social Health Movement
The Social Health Movement is een social enterprise die ludieke acties organiseert waarmee projecten en evenementen worden gecrowdfund om een gezonde lifestyle te stimuleren.
Zoefs
Zoefs is een organisatie die opvoedingsondersteuning biedt aan ouders. Door middel van laagdrempelig advies en coaching.

%d bloggers liken dit: